Skip to content

Podoloog

bradley symoens

waarom een podoloog

In het streven naar een lang en gezond leven speelt AKTIV een integrale rol door verschillende disciplines samen te brengen. De toevoeging van een podoloog vormt een waardevolle aanvulling op het zorgaanbod. De podoloog richt zich specifiek op de voetgezondheid, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien maar een aanzienlijke impact heeft op de algehele gezondheid.

Door zich te concentreren op de zorg voor de voeten, draagt de podoloog bij aan het voorkomen en behandelen van diverse voetproblemen die niet alleen de mobiliteit beïnvloeden, maar ook een cascade van gevolgen kunnen hebben voor andere delen van het lichaam. Een deskundige benadering van podologie kan helpen bij het voorkomen van blessures, het verbeteren van de lichaamshouding en het bevorderen van een gezonde biomechanica.

AKTIV biedt daarmee een gecentraliseerde benadering van gezondheid, waarbij alle aspecten van het welzijn van een persoon worden aangepakt. Door samen te werken met andere disciplines wordt een geïntegreerd zorgmodel gecreëerd dat niet alleen gericht is op behandeling, maar ook op preventie en het bevorderen van een actieve levensstijl. Op deze manier streeft AKTIV ernaar mensen in staat te stellen zo lang mogelijk een vitaal en gezond leven te leiden.”

about Bradley

In het jaar 2020 besloot ik een nieuwe weg in te slaan en mijn passie voor podologie te volgen. Met volle moed en enthousiasme richtte ik mijn eigen zaak op, genaamd “Podologie Symoens,” gevestigd in het prachtige Lokeren. Mijn reis als zelfstandig podoloog begon met het verlangen om mensen te helpen en mijn kennis te delen.

Terwijl ik mijn eigen praktijk opende, heb ik meer dan een jaar gewerkt als podotherapeut in het bruisende Rotterdam. Deze ervaring heeft mijn horizon verbreed en me een diepgaand inzicht gegeven in de diverse behoeften en klachten van mensen. Mijn tijd in Rotterdam heeft me geleerd hoe ik op een effectieve manier mensen kon ondersteunen en begeleiden.

Mijn affiniteit met podologie komt niet alleen voort uit mijn professionele ervaring, maar ook uit een persoonlijke geschiedenis met de wielersport. Meer dan 15 jaar lang heb ik met passie competitief gefietst, waardoor ik niet alleen een liefde voor de sport ontwikkelde, maar ook een diepgaande kennis over het belang van gezonde voeten en het voorkomen van blessures.